Verslag van de wedstrijd SPS - Herkingen

01-10-2022 SPS 1 – Herkingen ’55 1

Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de tweede speelronde van het seizoen 2022/2023, waarin SPS tegen Herkingen’55 speelde.
SPS start met de volgende 14 spelers:
Richard, Wilmer, Jelmar, Marnix, Andries, Kevin, Edwin, Arjen, René, Artjan, Walter, Ramon, Raynor en Ardjan.
Zaterdag 01.10.2022 kwam Herkingen op bezoek. Het seizoen is nog maar net begonnen en we weten weinig over deze tegenstander omdat ze voorgaande jaren niet bij ons in de competitie zaten.

Rond half 3 floot scheidsrechter Nuijtemans voor het begin van de wedstrijd. We begonnen nog redelijk aan de wedstrijd en maakten dankbaar gebruik van het te ver uitkomen van hun keeper. Hij mocht de bal niet meer pakken en Arjen voetbalde hem eruit; 1-0. Niet veel later een afgeslagen corner van de bezoekers, waarbij de 1-1 werd binnengekopt. Wat daarna gebeurde was niet best. De overigens goed leidende scheidsrechter en grensrechter zagen twee momentjes over het hoofd… 😉. Eerst werd een (zuiver) doelpunt geannuleerd door de leidsman omdat hij geen voordeel gaf waar Andries alleen op hun goalie afging. Uit de daarop volgende vrije trap kopte Arjen de bal keurig TERUG waar Marnix het derde doelpunt van deze middag maakte. Maar helaas zag de grensrechter het anders… Enfin, nummer twee afgekeurd in één minuut… Zuur en zwaar frustrerend!!

Arjen verzilverde bijna nog een kans tot doelpunt met een schot onderkant lat, paal en uit de goal. Jammer! Verder hadden we weer moeite om ons eigen spel te spelen wat we graag wilden, en werd het de eerste helft niet meer dan een paar kleine kansjes voor SPS.

Na rust gingen we op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er niet, het spel was te traag om de verdedigende tegenstander kapot te spelen. We kregen gedurende de tweede helft nog wel behoorlijke kansen. Andries kreeg na een voorzet nog een goeie kopkans, maar deze ging helaas naast. We drongen wel aan maar steeds die laatste bal kwam niet aan en we waren niet scherp genoeg voor de goal. En dat is de wet van voetbal: als je ze zelf niet maakt… Zo ook nu, de tegenstander had heel de tweede helft nog geen kans gehad maar loerden op een fout aan onze kant. Die kwam er ook: na balverlies op het middenveld stond hun spits ineens oog in oog met Richard: 1-2.

In de slotfase lukt het ons ook niet om er een gelijkspel van te maken. Het was het net niet vandaag, niet goed genoeg om nu van deze tegenstander te winnen. Dit hebben we puur aan onszelf te danken want we waren over het algemeen de hele wedstrijd wel wat beter dan deze tegenstander. Zuur voor ons, maar de drie punten gingen mee de dam over…

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij Brouwershaven waar we vol voor de winst gaan. Supporters bedankt voor de steun en tot de volgende.