01-12-2018 WIK57 1 – SPS 1

SPS 1 verslaat WIK met 1-2!

Op 1 december stond de uitwedstrijd tegen WIK uit in Kerkwerve op het programma. WIK is een club waar SPS 1 de afgelopen jaren al meerdere malen tegen heeft gespeeld en WIK is ook een tegenstander waar we het altijd moeilijk tegen hebben gehad en dat zou vandaag niet anders zijn.

Tijdens de warming-up werd al direct duidelijk dat het veld van WIK slecht was en dat er veel wind stond. De volgende elf begonnen als basisspelers: Richard, Ap, Corstiaan, Edwin, Kees, Ramon, Marnix, Kevin, Jelmer, René en Maurice. Op de bank zaten Raynor, Wilmer en Ramon.

Direct na het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat WIK met hoge pressie gaat spelen en dat het veel via de lange bal speelt. Ondanks deze tactiek is het toch SPS dat de eerste grote kans krijgt na ongeveer 20 minuten en deze kans wordt direct benut door Ramon Voshol na het mooie voorbereidende werk van Kevin en staat het dus 0-1 voor SPS.

Kort daarna komt WIK terug op 1-1 nadat er slecht wordt uitverdedigd door SPS en deze 1-1 is tevens de ruststand.

Na rust had SPS de wind mee en dit zorgde er mede voor dat SPS verder vanaf het eigen doel kon gaan voetballen en de tegenstander verder naar achteren kon gaan drukken. Tijdens deze tweede helft kreeg WIK een aantal corners waaruit ze zeker gevaarlijk waren met de lange mensen. Ondanks de kansen van WIK is het toch SPS dat weer op voorsprong komt door Maurice die van buiten de zestien de bal goed geplaatst in de hoek schiet. Na dit doelpunt krijgt SPS nog een aantal kansen om de score uit te breidden maar deze kansen worden niet benut en eindigt de wedstrijd dus in een 1-2 overwinning voor SPS 1.

Volgende week staat Waarde op het programma, een tegenstander waar SPS 1 de laatste jaren niet veel punten tegen heeft gepakt. Hopelijk gaat hier verandering in komen!