Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de zesde speelronde het seizoen 2019/2020 waarin SPS de tweede derby van het seizoen speelde tegen Smerdiek. SPS nam de volgende 15 spelers met zich mee:
Arjen Ramon
Marnix Kees
Thomas

Voor onze strijders in het rood stond al weer de tweede derby op het programma. Deze keer kwamen de mannen van Smerdiek op bezoek. We hebben deze derby een jaartje moeten missen, omdat Smerdiek vorig jaar voetbalde in de derde klasse.

SPS bevind zich op dit moment een zeer goede vorm, dit is dan ook te zien aan het spel. SPS start heel sterk en begint gelijk met aanvallen. Na ongeveer 10 minuten spelen begint SPS aan een veel belovende actie. De bal gaat van de ene naar de andere speler en komt uiteindelijk bij Kees terecht. Kees ziet dat Ramon slim wegloopt bij de verdediging en steek de bal perfect in de loop. Door de goede loop actie van Ramon heeft hij genoegt tijd om de bal netje buiten bereik van de keeper van Smerdiek te schieten. 1-0. Nog geen twee minuten later haalt Arjen op bijzonder manier een bal uit de lucht en zet twee spelers van Smerdiek te kijkt door de bal spectaculair over hun heen te spelen. Vervolgens houdt hij de bal op wonderbaarlijke manier binnen met de buitenkant van zijn voet en geeft de bal af op René die helemaal vrij staat in de as van het veld. Deze geeft de bal prachtig voor op Ramon die hem hard binnen kopt. Zo is het na nog geen kwartier spelen 2-0 voor de thuis ploeg. SPS domineerde vooral het eerste half uur, voornamelijk op het middenveld. Dit waren voornamelijk de verdienste van René en Kevin. Smerdiek had maar weinig kansen. De kansen die ze hadden waren ook niet gevaarlijk en het was dan ook geen moeilijke eerste helft voor keeper Richard. Ruststand 2-0.

De tweede helft werd goed hervat door de thuisspelende ploeg. Arjen de heer weg gestuurd langst de lijn en nam de bal hooghoudend mee. Dit viel niet in de smaak bij de verdediger van Smerdiek die Arjen flink onderuit haalde. Dit leverde een vrije trap op die ver over werd geschoten. Smerdiek herpakte zich in de wedstrijd en kwam een aantal keer gevaarlijk naar voren. Gelukkig kon onze verdediging de pogingen van Smerdiek weren en hoefde Richard voor als nog niet in actie te komen. Halverwege de tweede helft kwam SPS een aantal keer gevaarlijk voor de doel. Echter was de laatste paas steeds niet goed genoeg en bleef de score op 2-0. Tot aan het einde van de tweede helft Ramon en Marnix met z’n tweeën vrij voor de goal komen. Ramon legt de bal af op Marnix die hem keurig en rustig binnen schiet. Stand 3-0. Dit was tevens ook de eindstand.

Volgende week spelen onze strijders in het rood tegen Waarde. Mocht SPS een punt overhouden van die duel zullen zij de eerst periode titel bemachtigen. Bent u er bij om ons aan te moedigen?