02-12-2023 SPS 1 – Welberg 1

Het duel tussen SPS en Welberg was minder spannend dan de stand op de ranglijst vooraf aan leek te geven. De thuisclub was de hele wedstrijd beter dan de gasten, doelman Arnold Elenbaas heeft nauwelijks iets te doen gehad. Hoewel de, in het zwart gestoken oranjehemden, vooraf vijf wedstrijdpunten meer hadden, was daar op het veld niets van terug te vinden. Hoewel ook SPS niet groots speelde en nog steeds wat moeite had om echte doelpogingen te creëren, was het in de 32e minuut eindelijk raak. Helaas werd dit doelpunt, gemaakt door Maurice van der Slikke na een mooie rush van Kevin Uijl, afgevlagd én -gefloten. Gelukkig werd zeven minuten later alsnog de hatelijke nul van het bord geschoten, nadat René de Groen werd gelanceerd en die door de benen van de keeper alsnog de openingstreffer produceerde.

Na de rust éénzelfde spelbeeld. SPS dicteerde de wedstrijd, al werden niet heel veel kansen bij elkaar gespeeld. Gelukkig werd de ban toch nog twee keer gebroken door Maurice, die beide keren de keeper verschalkte met een geplaatst schot. Memorabel momentje was al bij het begin, waar Marnix van der Slikke na een half jaar wegens omstandigheden niet te hebben kunnen voetballen, weer in de basis kon starten.

len, weer in de basis kon starten.
Foto 1: Maurice Lindhout

Foto 2: Andries de Jong

Foto 3: Helaas een bewogen foto, maar hier scoort René de Groen de 1-0 tussen de benen door van de keeper van Welberg

Foto 4: Maurice van der Slikke op weg naar de 2-0

Foto 5: Terug van weggeweest: Marnix van der Slikke

Foto 6: Kevin Uijl