03-09-2022 SPS 1 – MOC’17 1

Zaterdag 3 september stond de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen op het programma; MOC uit Bergen op Zoom was de tegenstander voor de beker.

MOC is afgelopen seizoen wel gepromoveerd naar de derde klasse wat bij ons niet gelukt is. Gezien de ambities van die club zal het voor ons een lastige pot worden.

Rond klokslag half 3 begonnen we de wedstrijd op d’en aekerboam. Er werd gespeeld op een prima veld wat vanwege de nieuwe beregeningsinstallatie goed bespeelbaar is.
Dit was de volgende opstelling:

Richard weer terug in de goal na een uitstapje gemaakt te hebben net over de thoolse brug…

Verder bekende namen met Ardjan, Wilmer, Jelmar, Edwin, Marnix, Kevin, Andries, Rene, Arjen, en onze captain Ramon.

De bank bestond uit: Jurgen, Raynor, Walter

Direct na het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat MOC met hoge pressie ging spelen en snel van kant wisselde. Ondanks deze tactiek stonden we ons mannetje en gaven we nog weinig echte kansen weg. Bij de eerste kans voor de bezoekers lag de bal achter Richard. Ze kwamen via onze linker kant door om vervolgens een strakke voorzet 2de paal te geven. Waar rich in eerste instantie nog goed redde, kon hij de rebound niet voorkomen 0-1.

Naarmate de eerste helft vorderde werden we slordiger aan de bal. De simpele balletjes kwamen steeds minder aan en we wilden te snel naar voren. Na een ongelukkig eigen doelpunt van Jelmar 0-2 waren we het een paar minuten allemaal even kwijt. En MOC bouwde binnen no time de voorsprong uit naar 0-4. Iets waar we zeker in moeten verbeteren; niet ons kopje laten hangen bij tegenslag. 0-4 is de ruststand.

In de rust werden de pijnpunten aangegeven door trainer Marc. Waar we in konden verbeteren etc. We hadden afgesproken om de 2de helft van de wedstrijd opnieuw 0-0 te beginnen voor ons zelf.

We wisselden nog Walter kwam in het veld voor Ardjan.

Na rust lieten we beter spel zien en hadden we meer rust aan de bal. Wat ook resulteerde in kleine speldeprikjes van onze kant. Tot echt grote kansen aan beide kanten kwam het niet. Wel had MOC een aantal corners en vrije trappen rond 16 en gezien de lengte van de tegenstander had dit voor ons een probleem kunnen zijn maar we stonden prima.

Andries werd gewisseld voor Raynor die voorin naast Arjen kwam te voetballen. En niet veel later kwam Jurgen nog het veld in voor Ramon. Arjen liet niet veel later zien heel makkelijk het netje te vinden. Hij werd weggestuurd op snelheid en passeerde de doelman van MOC in de korte hoek. Verder liep de wedstrijd op zijn eind en gingen de verdiende punten mee naar Bergen op Zoom. Geen schande voor ons tegen deze 3de klasser. Wij weten dat er werk aan de winkel is.

Aanstaande dinsdag staat de oefen wedstrijd tegen Tholenseboys op het programma en zaterdag weer een beker wedstrijd tegen Smerdiek; waar we weer vol goede moed aan gaan beginnen.