03-10-2020 Kruiningen 1 – SPS 1

Lastige 3e competitiewedstrijd

Tegenstander voor de 3e wedstrijd van het seizoen was Kruiningen. Zoals de trainer al aangaf voor de wedstrijd zouden we vandaag voor het eerst echt getest gaan worden en het beloofde geen makkelijke pot te worden. Dat het een lastige wedstrijd zou worden merkten we vanaf het begin al. In het begin van de wedstrijd was de bal al veel op de helft van SPS en dit leidde tot een aantal speldenprikjes van Kruiningen. Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd was al in de 3e minuut en kwam van de kant van Kruiningen. Een voorzet kwam bij de 2e paal terecht waar Jelmar stond die de voorzet wegwerkte en hierbij de lat van zijn eigen doel raakte. De bal ging over en het werd een corner voor Kruiningen die Richard gelukkig weg kon tikken. Een paar minuten later waren wij gevaarlijk door middel van een goede actie van Kevin die de bal breed gaf richting Andries. De verdediger van Kruiningen die hiertussen stond verwerkte die bal niet optimaal en hierdoor kwam de bal met een gelukje bij Andries. Hij kon uithalen maar raakte de paal via een speler van Kruiningen. Uit de corner die dit opleverde waren we weer gevaarlijk. De bal belandde op het hoofd van Jelmar die tegen de grond binnen wilde koppen maar hierdoor stuiterde de bal net over het vijandige doel. Halverwege de eerste helft waren we weer gevaarlijk via de linkerkant maar een voorzet van Arjen kon door de keeper gered worden en door de verdedigers bij het doel weggehaald worden. Vijf minuten voor rust kreeg Kruiningen nog een grote kans maar Richard wist de bal met een goede redding het doel uit te houden. In de 41e minuut kwam Kruiningen na goed combinatiespel bij het strafschopgebied van ons. Een goede voorzet richting de 2e paal werd binnengekopt. Dit zorgde voor een ruststand van 1-0.
De 2e helft begon slecht voor ons. We waren nog maar een paar minuten bezig en de 2-0 lag er al in. In de actie die hieraan voorafging werd Jelmar ongezien naar de grond gewerkt en de goal telde. De VAR wilde het doelpunt ook niet terugdraaien. Een minuut later stuitte een schot van Andries op de keeper. In de 70e minuut vond de trainer het tijd voor wat tactische wissels. Jelmer kwam erin voor Kees en Machiel kwam erin voor Maurice. Een paar minuten na deze wissel was Machiel al gevaarlijk maar ook zijn schot hield de keeper tegen. In de 83e minuut gaf de scheidsrechter een vrije trap op een mooie plek voor het doel en kon Kevin achter de bal gaan staan. Deze vrije trap werd door de keeper uit de hoek gedoken en ook de rebound van Edwin hield de keeper tegen. De corner die dit opleverde werd weer gevaarlijk. René kreeg de bal en kon voorgeven op Andries die vrij stond. Hij kopte deze voorzet naast. Zo eindige deze pot in een bittere 2-0 nederlaag. Op naar volgende wedstrijd!