Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de derde speelronde het seizoen 2019/2020 waarin SPS tegen Kruiningen speelde. SPS nam de volgende 15 spelers met zich mee:
René Swen
Martijn Ramon
Arnold Kees
Maurice v/d s

Zaterdag 05-10-2019 ging SPS op bezoek bij Kruiningen. Ondanks het seizoen nog maar net is begonnen wisten we al dat dit een lastige en belangrijke wedstrijd zal gaan worden. Kruiningen is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3e klassen en wordt gezien als één van de titel kandidaten.

Kruiningen begon de wedstrijd goed en kwam in de eerste paar minuten al een aantal keer gevaarlijk op de helft van de bezoekende partij. Gelukkig hebben wij niet de minste achterhoede en keeper en konden de pogingen van Kruiningen worden gekeerd. De rest van de eerste helft ging gelijk matig op en waren er kansen aan beide kanten. Zo was er na ongeveer een kwartier spelen een vrije trap die genomen werd door Kevin. De bal lag op ongeveer 30 meter van het goal van en Kevin vond dit dicht bij genoeg om het in één keer te proberen. De bal raakte helaas de kruising en ging er dus niet in. Tegen het eind van de eerste helft kreeg ook Kruiningen een vrije trap. Deze werd echter voor gegeven en door de spits van Kruiningen op de paal gekopt.

Na een eerste helft die gelijk matig op ging is te concluderen dat de betere kansen voor SPS waren maar de stand nog steeds 0-0 is. Aan de kant van SPS wordt niet gewisseld in de rust en komen dus de zelfde 11 spelers het veld op.

De tweede helft is goed te vergelijken met de eerste helft. Er waren kansen aan beide kanten, een actie van Kruiningen leidt tot een schot wat net over gaat. Kort hierna volgende een vrije trap van de thuis spelende ploeg. Deze wordt zwak in geschoten en is een makkelijk vang balletje voor Richard. Halverwege de tweede helft begon Maurice L aan een goede actie. Jammer genoeg kwam hij niet helemaal uit men z’n passen en kon niet goed uithalen. Ondanks de pogingen van Kruiningen en de goede kansen van SPS bleef de score 0-0. Tot dat 1 minuut voor het einde van de wedstrijd een grote fout begaan werd door de verdediger van Kruiningen. Na een goed toegepaste voordeelregel door de scheidsrechter. Begon Kevin aan een actie en drong de zestien meter in. De verdediger van Kruinignen wist het even niet meer en besloot Kevin onderuit te schoppen wat leidde tot een penalty. Kevin zelf ging achter de bal staan en schoot zo de 0-1 binnen. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.