06-04-2024 SPS 1 – DHV 1

Onder een stralende zon van 20+ graden, was het afgelopen zaterdag een prima dag voor allen die SPS een warm hart toedragen. Het begon met een prima doelpunt van Daan Suurland; de Pupil van de Week, die liet zien hoe het moest. Wat volgde was een mooie wedstrijd om te zien met vooral veel spanning, dat vergoedde het feit dat het spel op zich niet altijd even goed verzorgd was. Al na 20 seconden een prima kans die helaas om zeep werd geholpen, maar meer volgden er gaandeweg de wedstrijd. Ook DHV zag een goede mogelijkheid tegen de lat uiteen spatten en zo was de kansenverhouding vlak voor het rustsignaal ongeveer 4-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Dat missen van kansen leek zo vlak voor rust ook op het scorebord te gaan eindigen, maar daar dacht in de 44e minuut Justin van der Slikke anders over. René de Groen (“hij is rechts!!”) gaf voor met links en op onnavolgbare wijze scoorde Justin achter het standbeen van dichtbij de 1-0 achter de verbouwereerde keeper. Diezelfde keeper die eerder al een paar prima reddingen had verricht, was nu dan eindelijk verslagen.

Na rust bleef de spanning in de wedstrijd, voornamelijk omdat SPS weigerde om het veelvoud aan kansen te benutten. DHV had namelijk de wat verdedigende stellingen verlaten om de gelijkmaker te forceren, wat een berg aan ruimte overliet aan de voorwaartsen van SPS. Het doelsaldo werd echter niet opgevijzeld, wat hopelijk aan het eind van de competitie de formatie van trainer Marc de Weerd niet zal gaan opbreken.

De bezoekers konden geen echte kansen bij elkaar voetballen, al was in de slotminuten een inzet nog dicht bij de 1-1. Doelman Richard Elenbaas hield echter voor de vierde achtereenvolgende keer de “nul”, wat een record opleverde in de statistieken van SPS. Smetje op de wedstrijd waren de drie gele kaarten voor praten, die de thuisploeg in het laatste kwartier van de wedstrijd nog bij elkaar sprokkelde…

Hoe dan ook was voor nu de laatste strohalm gepakt, maar zullen ook in de resterende wedstrijden de punten moeten worden binnengesleept om die begeerde zesde plaats op de ranglijst te kunnen pakken. Ook moeten zowel DHV (zes punten) en DVO’60 (drie punten) dan nog worden ingelopen, met andere woorden: het ligt niet alleen in eigen hand. Het blijft dus ongemeen spannend!

Foto 1: Nieuw record voor Richard Elenbaas: 4x de nul achtereen in de competitie

Foto 2: Justin van der Slikke, matchwinner

Foto 3: René de Groen

Foto 4: Marnix van der Slikke

Foto 5: Walter Andriesse

Foto 6: Maurice van der Slikke