Swen Uijl na zijn eerste doelpunt in het eerste

Kevin Uijl

Marnix vd Slikke

Verslag SPS 1 – Vosmeer 1

SPS wint derby van vosmeer.

Vandaag stond de derby tegen vosmeer op het programma. Slechte herinneringen aan overgehouden na de thuiswedstrijd van vorig seizoen die eindigde met de brilstand: 0-0. Duidelijk was dat we revanche wilde halen tegen vosmeer.

De opstelling was als volgt:

Richard

Ramon Jelmar Edwin Corstiaan

Ramon Rene Kevin

Ardjan Marnix Maurice

Op de bank zaten vandaag Jelmer, Kees en Swen.

De wedstrijd begon zeer slecht. Kort na het eerste fluitsignaal liepen we al weer achter de feiten en en binnen nog geen minuut stond het 0-1. Een lange bal werd door de linksbuiten van vosmeer in de touwen geschoten. Na deze waarschuwing bleven we slecht voetballen en verloren de duels en ook de tweede ballen werden gewonnen door het gretigere vosmeer. We liepen overal maar achteraan. Vosmeer had de betere kansen in de eerste helft, 2x een 1 op 1 actie en een vrije trap belande op de lat.
Sps had ook wat kansen de eerste helft. Na een half uur spelen werd een afgevallen vrije trap terug gelegd door Edwin en Jelmar maakte de stand weer gelijk. In de tweede helft waren we genoodzaakt twee keer te wisselen omdat de Edwin en Corstiaan nog andere verplichtingen hadden. Kees en Jelmer waren hun vervangers.

De tweede helft gingen we beter voetballen. De kansen kwamen vanzelf. Telkens ontbrak de uitpass en zet er een voet van vosmeer tussen. Totdat Kees goed doorging over de rechterkant en uiteindelijk de bal voor de voeten van Maurice kwam. Met veel ruimte voor zich ging hij zijn directe tegenstander voorbij en schoot de bal laag diagonaal in de hoek: 2-1.

De Ruimtes werden steeds groter en we kregen steeds meer ruimte om te voetballen. Vosmeer kwam nog een paar keer gevaarlijk voor de goal maar dit resulteerde niet in een goal. 5 minuten voor het einde gaf Kevin een prima pass op René die 1 op 1 kwam met de goallie van vosmeer. De doelman werd omspeeld en René zette de bevrijdende 3-1 op het scorebord. Rond de 90e minuut bracht Swen de stand op 4-1 nadat hij door Maurice was weggestuurd en de keeper had omspeeld.

Een driepunter in de derby tegen vosmeer waar we niet ons beste voetbal hebben laten zien. De tweede helft was aanzienlijk beter dan de eerste en dit is dan ook beloond met 3 punten. Zaterdag de volgende wedstrijd uit bij Rillandia. We hopen wederom weer dat onze supporters ons komen aanmoedigen.