07-03-2020 Hansweertse boys1 – SPS1

Verslag voor op de site:

Goedendag allemaal welkom bij de samenvatting van de wedstrijd Hansweertse boys(HWB) tegen SPS. Na dat eerder gelijk gespeeld werd tegen waarde en titel concurrent Hoedekenskerke stond zaterdag 7 maart hekkensluiter HWB op het programma. De volgende 15 spelers werden mee genomen.
Edwin

Op papier zal dit een makkelijke wedstrijd zijn voor onze rooie, maar je weet het maar nooit in de vierdeklasser zaterdag. SPS begint de wedstrijd sterk en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van de thuis spelende ploeg. Dit loonde in meerdere kansen voor de bezoekers, echter lukte het SPS niet om tot score te komen het in de eerste 30 minuten. Dit lukte ook niet voor de thuis spelende partij die pas na zo’n 25 minuten hun eerste schot loste op keeper Richard. Het was uiteindelijke de samenwerking van de gebroeders Uijl dit zorgde voor de 0-1. Kevin die zich eigen goed vrij speelde op het middenveld stak zijn broer Swen richting de goal. Swen bleef rustig en schoot de bal binnen. Stand 0-1 Swen. Ongeveer tien minuten later gebeurde er iets raar. De achterhoede van HWB gaf een lang bal richting de aanval. Er werd gevlagd voor buitenspel en iedereen stopte met voetballen. De spits van HWB schoot de bal als nog in het goal en liep terug om positie in te nemen. Tot verbazing telde het doelpunt en stond het opeens 1-1. Uiteraard was de kant van SPS het hier niet mee eens en ging verhaal halen bij de arbitrage. Deze staakte vervolgens de wedstrijd voor zo’n 10 minuten. Uiteindelijk werd de wedstrijd hervat en werd de ruststand 1-1.

SPS begon de tweede helft sterk en het duurde dat ook maar een minuut voordat de 1-2 er inlag. Een mooi schot van aanvoerder Ramon zorgt er voor dat de bezoekers weer de voorsprong pakken. Stand 1-2 Ramon. Nog geen drie minuten later werd de gelijkmaker eenvoudig binnen geschoten. Zo stond het na 5 minuten spelen in de tweede helft 2-2. De rest van de tweede helft was SPS net als in de eerste helft de bovenliggende partij. Na ongeveer een kwartiertje spelen was het René die tot scoren kwam en zo de stand weer in het voordeel van SPS schoot. Stand 2-3 René. Een minuut later was het Andries die met een geweldige actie uiteindelijk hard via de binnenkant van de paal de bal achter de keeper van HWB schoot. Stand 2-4 Andries. Een minuut of 10 later was het Andries die met een lange bal Ramon 1 op 1 voor de keeper zette. Ramon bleef rustig en passeerde de keeper. Stand 2-5 Ramon. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Kevin voor de 2-6 met een prachtige vrije trap. Stand 2-6 Kevin. Dit was echter niet de eindscore door een verdedigende fout werd de eindstand 3-6.