08-10-2022 Brouwershaven 1 – SPS 1

Op zaterdag 8 oktober 2022 speelde SPS uit tegen Brouwershaven de derde speelronde van de competitie. Blessures hielden Andries, Richard, Martijn, Swen en Ardjan aan de kant. Hierdoor was het even puzzelen voor de trainer. Uiteindelijk had SPS de volgende spelers in de basis staan: Arnold, Artjan, Ramon, Jelmar, Edwin, Kevin, Marnix, Walter, Jurgen, René en Arjen.
Voorafgaand aan de wedstrijd verliep niet alles zoals verwacht. Door menig oponthoud onderweg arriveerde SPS wat later dan gewenst op het sportpark van Brouwershaven. Toen ook nog de tas met de tenues en broekjes niet op tijd aanwezig was werd er besloten om de wedstrijd een half uurtje uit te stellen. Brouwershaven-SPS begon dus om 15:00.
SPS begon goed aan de wedstrijd door de tegenstander onder druk te zetten. Toen SPS in balbezit kwam werd de bal diep gespeeld in de richting van Arjen. Hij tikte de bal direct tussen 2 verdedigers van Brouwershaven door naar Kevin die daardoor met de bal op het doel af kon. Kevin schudde de laatste verdediger van zich af en in tweede instantie wist hij de bal langs de doelman te krijgen. In de 3e minuut stond het dus al 0-1.
Ongeveer halverwege de eerste helft probeerde Brouwershaven te counteren door het midden maar de bal kwam voor de voeten van Jelmar. Hij haalde verrassend uit van grote afstand en deze bal vloog over de keeper die te ver voor zijn doel stond. Op deze manier kwam SPS dus op een comfortabele 0-2 voorsprong. SPS probeerde deze voorsprong vast te houden tot aan de rust maar Brouwershaven drong aan en was feller in de duels. Dit leidde net iets voor rust tot de aansluitingstreffer. Een vervelend moment om de 1-2 tegen te krijgen.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk een beetje hetzelfde als wat SPS in de laatste minuten voor rust liet zien. De duels werden vaak verloren en de tweede bal was ook vaak voor Brouwershaven. Dit zorgde voor een fase waarin Brouwershaven steeds meer geloof kreeg dat er meer in zat. Voor SPS was het overleven. Kansen werden er ook niet echt gecreëerd en dus was het spannend met de minimale voorsprong voor SPS. In de tweede helft werden er nog enkele wissels toegepast door Marc de Weerd. Zo kwam Corstiaan erin voor Edwin en ook Raynor mocht nog wat minuten maken van de trainer. Met deze frisse krachten probeerde SPS de voorsprong uit te bereiden. Dit lukte zo’n 10 minuten voor tijd. Jelmar gaf een diepe bal over de verdediging in de richting van Arjen. De verdediger probeerde de bal nog weg te halen maar gleed uit. Daardoor was de weg naar het doel vrij en kon de verlossende 1-3 gemaakt worden. Hierna werd de weerstand van Brouwershaven minder en zo eindigde de wedstrijd in een moeizame overwinning voor SPS.

We zien jullie graag volgende week weer, thuis tegen FC de Westhoek.