Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de zevende speelronde het seizoen 2019/2020 waarin SPS de eerste periode titel van het seizoen kan bemachtigen. speelde thuis tegen Waarde. SPS nam de volgende 15 spelers met zich mee:
Arjen Ramon
Marnix Kees
Maurice L

Na een gezellige mosselavond moesten onze strijders in het rood het op nemen tegen Waarde. Op voorhand was er te verwachten dat er niet veel gescoord zou gaan worden. Waarde is het op 1 na minst incasseerde team en SPS en minst incasserende team van de competitie. Ook stond er een prijs op het spel, de eerste periode titel. Het is al even geleden dan SPS deze prijs wist te bemachtigen.

De wedstrijd ging van start en aanvoerder Ramon zorgde gelijk voor gevaar. Ramon zag dat de keeper van de bezoekers nog niet helemaal wakker was en probeerde met een sliding voor de bal te komen. Dit lukte ook jammer genoeg vloog de bal de verkeerde kant op en volgende er een doeltrap. Het was al snel duidelijk hoe waarde wilde gaan spelen, namelijk niet. De bezoekers hingen lekker achter over en lieten SPS komen. Dit zorgde voor een ééntonige wedstrijd waarin SPS het meeste bal bezit had. Kansen waren er de eerste helft niet van de tegenpartij en het was voornamelijk SPS die gevaarlijk voor het goal kwam. Zo was er een verwoestende uithaal van Swen van een behoorlijke afstand. Echter was de keeper nu wel wakker en kon hij de bal, die naar de boven hoek suisde, uit het goal houden. Veder was het een helft van corners die steeds maar weer weg werden gehaald door Waarde. De rust stand van deze wedstrijd was 0-0.

In de tweede helft creëerde waarde zelf ook wat kansen. Zo was er net na rust een harde uithaal van de spits van de bezoekende partij. Gelukkig wist keeper Richard dit schot te weren. Kort hierna was er aan de andere kant van het veld een soort gelijke uithaal van Arjen die net naast de kruising suist. Na enige tijd viel Waarde terug in het spel van de eerste helft en bleef het wachten op een foutje van SPS. Het lukte onze mannen niet om door te verdediging heen te breken. Lukte dit wel zat de keeper van Waarde er telkens goed bij. Er werd uiteindelijke ook geen grote fouten gemaakt door de thuis spelende ploeg en kwam waarde ook niet tot scoren toe. De eindstand van deze nogal saaie wedstrijd was 0-0. Met deze eindstand kan SPS zich wel bekronen tot winnaar van de eerste periode titel. Dit waren tevens wel de eerste verlies punten van het seizoen.