09-12-2023 Lepelstraatse Boys 1 – SPS 1

Voor de tweede week op rij winst, en tevens voor de tweede keer achter elkaar de nul. Alleen gekeken naar het resultaat is dat natuurlijk een mooie serie. Echter, gezien het veldspel valt er nog steeds het één en ander te verbeteren, want ook de wedstrijd tegen de Boys uit Lepelstraat was niet van heel hoog niveau. Met vlagen werden er goede combinaties op de mat gelegd, maar het was aan het niveau van de thuisploeg te danken dat er voor het eigen doel weinig hachelijke momenten te beleven waren.

Uiteraard zijn er verschillende excuses aan te voeren, zoals de staat van het veld, het slechte weer en de intenties van de gastheren, maar gezien het voetballende vermogen én intellect wat wel degelijk aanwezig is bij de roodhemden, moet het mogelijk zijn om beter spel op de mat te leggen. Wellicht dat sterkere tegenstanders, zoals gezien in de voorbereiding/beker, meer tot de verbeelding spreken.

De wedstrijd werd, voor de tweede week op rij, opengebroken door René de Groen. In de 13e minuut werd zijn schot vanaf de 16 enkele malen van richting veranderd, zodat dit de keeper kansloos maakte. Hoewel SPS beduidend sterker was, duurde het hierna nog 25 minuten lang voordat Kees de Jong er 0-2 van maakte. Een solo vanaf eigen helft, afgerond met een streep, zorgde voor de ruststand.

In de tweede helft geen ander spelbeeld. SPS was sterker en Lepelstraat loerde op de counter. De verdediging stond echter als een huis en dankzij Andries de Jong en Maurice Lindhout kwam de eindstand op het bord. In de slotfase van de wedstrijd maakten zij de 0-3 en 0-4. Hoewel er nog verschillende andere mogelijkheden waren, bleef het hierbij.

Foto 1: Kees de Jong, scoorde een zeldzame goal

Foto 2: Andries de Jong

Foto 3: René de Groen, voor de tweede wedstrijd op rij maker van de openingstreffer

Foto 4: Maurice van der Slikke

Foto 5: Hoekschop, Maikel Feijtel en Arnold Elenbaas wachten af

Foto 6: Edwin Andriesse, van stal gehaald vanwege personeelsproblemen