10-11-2018 Verslag Halsteren 1 – SPS 1 (Beker)

SPS verliest met ruime cijfers van Halsteren

Op zaterdag 10 november stond voor de mannen van SPS de bekerwedstrijd tegen een klasser hogend spelend Halsteren op het programma. Geen onbekende ploeg omdat we hier vorig jaar in competitieverband 2 keer tegen hadden gespeeld. Iedereen wist dus dat het hierbij ging om een sterke ploeg met veel individueel goede spelers. In de thuiswedstrijd tegen Halsteren werd vorig jaar verassend met 2-2 gelijkgespeeld. In de uitwedstrijd moesten we helaas 4 tegengoals incasseren wat resulteerde in een kansloze middag. In de derde klasse B staat Halsteren momenteel op de 6e plaats waar het na een matige start wedstrijden is gaan winnen.

In de bespreking benadrukte de trainer dat het ging om een zeer sterke ploeg die tegen opzichte van vorig jaar weer ligt verstrekt was. Het strijdplan voor vandaag was om vooral om op de goede momenten de tegenstander onder druk te zetten zodat we langzamerhand in de wedstrijd konden groeien. In de bespreking werd er door trainer Anton ook vooral benadrukt dat we moesten gaan genieten van deze middag omdat we dit hadden met zijn allen hadden bereikt door in de poule 3 lastige wedstrijden te winnen.

De mannen van SPS reisden deze zaterdag zoals gewoonlijk af met 14 man. Hierbij is het van belang om te vermelden dat buitenom de geblesseerde spelers Wilmer en Ard-Jan ook Ramon Voshol afwezig was vanwege vakantie. Om deze reden werd er gestart met de volgende elf namen: in de goal zoals altijd onze betrouwbare sluitpost Richard met daarvoor in de verdediging Kees, Jelmar, Edwin en Corstiaan. Op het middenveld stond net als vorige week Ap met daarnaast Kevin die weer in de basis startte na zijn enkelblessure. De nummer 10 positie werd ook deze middag ingevuld door Jelmer. In de aanval stonden weer Marnix, Maurice en Rene.

Om half 3 werd er op het regenachtige hoofdveld in Halsteren afgetrapt voor de wedstrijd. Vanaf het begin af aan werd ons duidelijk dat het heel maar dan ook heel lastig ging worden om hier wat te halen. De eerste kansen van de wedstrijd waren dan ook voor Halsteren echter resulteerde dit niet in hele grote kansen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam SPS beter in hun spel met wat goede aanvallen door het midden en via de buitenkant, helaas ontbrak het vaak aan de eindpass. In de 20e minuut was er een goede aanval van SPS over meerdere schuiven waarbij de bal goed werd vastgehouden door Marnix waarna de bal terecht kwam bij Jelmer die niet aarzelde en vanaf een meter of 20 de bal door middel van een volley op het vijandelijke doel afvuurde. Helaas werd deze bal uit de goal getikt door de goalie van de thuisclub.

Dan brak de 30e minuut aan, wat het begin was van de fase waarin SPS de wedstrijd uit handen gaf. De nummer 10 van Halsteren zette de makkelijk scorende spits 1 op 1 met Richard waarna hij geen fout maakte en de bal in de hoek schoot. Voor rust vielen er nog 3 andere goals uit verschillende spelsituaties waardoor we met een ruime achterstand moesten gaan rusten, 4-0! Daarbij moet gezegd worden dat SPS nog een loepzuiver doelpunt werd ontnomen die vanaf het hoofd van Jelmar kwam, echter was de scheidsrechter er niet van overtuigd dat de bal helemaal over de lijn was.

In de rust werd er aangegeven dat we nog 45 minuten moesten geven om de schade te beperken en om te laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen. Trainer Anton besloot dat in de kleedkamer zowel Kevin als Rene achterbleven voor vervangers Andries en Swen die na de aflasting bij 1 waren aangesloten.

Na de rust vielen helaas binnen een korte periode wederom 2 goals waardoor het een middag was geworden die niet meer te redden was. Uiteindelijk stond na 90 minuten de tegenvallende eindstand 8-0 op het bord in Halsteren.