14-10-2023 NOAD’67 – SPS 1

Een wedstrijd waar naar was uitgekeken. NOAD’67, dat de vorige wedstrijden met grote cijfers had gewonnen en SPS, dat nog geen punt had gehaald: waar stonden beide teams? Zeker gezien het feit dat de roodhemden eindelijk weer redelijk compleet waren. Alleen keeper Richard Elenbaas moest voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd geblesseerd toekijken.

In de eerste 20 minuten was er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog, pas nadat in de 42e minuut de gelijkmaker (letterlijk) uit de lucht was komen vallen, was SPS gewoon de bovenliggende ploeg qua kansen. De thuisploeg had er namelijk nog niet één kunnen noteren. Maar daarna kantelde de wedstrijd wel enorm in het voordeel van de geelhemden, die daar uiteindelijk een zeer geflatteerde overwinning aan overhielden.

SPS was dus beter en dat resulteerde al in de 6e minuut in de 0-1 van Kevin Uijl, die met een ziedend afstandschot in de kruising het doelpuntenfestijn opende. Dat daarna de kansen niet werden afgemaakt én de scheidsrechter verzuimde om voor een terechte strafschop te fluiten (Kevin werd in de 16 middels een sliding van de keeper onterecht gestuit), maakte dat de thuisclub in leven bleef.

En hoe dus. In de tweede helft was er van het getoonde spel in de eerste helft bij de rood-witten niets meer van te zien. Daar profiteerde NOAD’67 van, en dan voornamelijk door fouten genadeloos af te straffen. Daar kun je de Fluplanders alleen maar een groot compliment voor geven. Net na rust (49e minuut) werd het 2-1, maar dat kon nog door René de Groen in de 58e minuut worden weggepoetst. En net nadat Kevin Uijl dé kans op de 2-3 had gemist, was het raak aan de andere kant. Dat in de slotfase tenslotte ook nog de 4-2 en 5-2 vielen (de laatste in de 6e minuut van de blessuretijd), was alleen maar voor de statistieken maar wel extra zout in de wonde.

Nog steeds op nul punten dus, en een zorgelijk ogend doelsaldo. Met zes degradanten moeten er snel punten gepakt gaan worden…

Foto 1: Jelmar Elenbaas

Foto 2: Martijn van Haaften

Foto 3: redding van de keeper van NOAD’67 op schot van op de grond liggende Maurice Lindhout

Foto 4: René de Groen op weg naar de gelijkmaker (2-2)

Foto 5: Ardjan de Jong

Foto 6: Walter Andriesse