16-09-2023 SPS 1 – Alliance 1 (beker)

Onder wederom een stralende zon was afgelopen zaterdag de laatste beker(poule)wedstrijd gepland, thuis tegen Alliance (3e klas). SPS begon niet goed en moest achter de tegenstander aanlopen. Hoewel zeker niet zo goed als de andere derdeklasser waartegen is gevoetbald (VVC’68), hadden de Roosendalers de overhand. Vlak voor rust nam trainer Marc de Weerd maatregelen en haalde een dolende Maikel Feijtel eruit voor broer Artjan, waarna het wat beter stond. Overigens hadden de bezoekers wel het veldoverwicht, maar konden dit niet omzetten naar enige kansen van betekenis. Tweemaal stond keeper Richard Elenbaas daarbij ook nog eens in de weg.

Na de rust ging het dus een stuk beter en was het evenwicht hersteld. Alliance had niet meer het overwicht en SPS kwam steeds beter in de wedstrijd. Dat betaalde zich in de 64e minuut uit met de 1-0, waarbij Justin van der Slikke van zo’n 20 meter verwoestend uithaalde. Nog geen 10 minuten later verzond een goed spelende Artjan Feijtel een pass op Maurice van der Slikke, die alleen voor de keeper geen fout maakte. Zeven minuten voor tijd kreeg supersub Stijn “Beton” van der Male loon naar werken door goed door te gaan en de laatste man de bal af te snoepen. Hoewel zijn eerste schot door de keeper werd gekeerd, was hij op tijd om de rebound alsnog binnen te schieten.

Misschien een iets geflatteerde uitslag, maar zeker niet onverdiend. Een sterke verdediging gaf weinig weg, en de laatste weken zijn verschillende spelers goed op dreef in de afwerking. In de bekerwedstrijden werd 10x gescoord, waarbij maar liefst acht verschillende spelers hun naam als doelpuntenmaker konden bijtekenen!

Foto 1: Redding van Richard Elenbaas

Foto 2: Artjan Feijtel

Foto 3: René de Groen

Foto 4: Kevin Uijl

Foto 5: de 3-0 van Stijn van der Male

Foto 6: Colin van der Slikke