Goedendag allemaal en welkom bij de samenvatting van de achtste speelronde het seizoen 2019/2020 SPS speelde uit tegen ST Hoedekenskerke/VV Kwadendamme (HKKD). SPS nam de volgende 15 spelers met zich mee:
Arjen        Ramon
Raynor       Kees
Maurice L

Nadat onze strijders in het rood vorige week hun eerste verlies punten op liepen, maar tevens wel de 1e periode titel bemachtigde. Gingen ze op bezoeken bij fusie club HKKD.

SPS begon de wedstrijd goed en domineerde en kreeg in de eerste 10 minuten al een aantal wat kansen. Zo schoot Kevin van redelijke afstand, een goeie steekbal van Maurice L op Andries en een corner. Toch was het niet SPS die als eerste scoorde maar was het de thuisploeg die als eerste het net vond. Er werd zwak verdedigd door SPS en hier maakte HKKD gebruik van. Nadat SPS 1-0 achter kwam ging het door waar het mee was begonnen, aanvallen. SPS was de domineerde ploeg in de eerste helft en kwam een aantal keer gevaarlijk op de helft van de tegenpartij. Echter lukte het de bezoekende ploeg niet om tot scoren te komen. HKKD wat maar amper op de helft van SPS speelde slaagde er in om 10 minuten voor rust de scoren te vergroten. Uit een ingooi kon makkelijker wegdraait worden door de spits van HKKD. Deze schoot de bal hard langst de keeper van SPS. Rust stand 2-0.

In de tweede helft waren de rollen opgedraaid en was het voornamelijk HKKD die aan het aanvallen was. SPS werd onderdruk gezet en er werd weinig gevoetbald. Totdat na 10 minuten spelen in de tweede helft René de bal voorzette op Ramon die hem vervolgens op het goal kopte. De bal werd in eerste instantie nog tegen gehouden door de keeper, maar deze blunderde waardoor Ramon de bal er als nog in kon schieten. Stand 2-1. SPS probeerde de stand nog gelijk te trekken dit lukte echter niet. Ondanks dat nog een aantal goeie kansen waren voor SPS. Lukte het, dankzij ijzersterk keeper werk van de tegenstander, niet om te scoren. Eindstand 2-1