17-09-2022 FC Bergen 1 – SPS 1

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Smerdiek nog was afgelast vanwege de vele regen, kon de wedstrijd van vandaag gelukkig wel doorgaan. In de ochtend had het nog flink geregend, maar toen we het sportpart van FC Bergen op kwamen, scheen het zonnetje gelukkig weer.

Voor de wedstrijd werden de kopjes nog even scherp gezet door de trainer en werd en nog duidelijk gehamerd op het spel wat we vandaag op de mat moesten leggen. Kort na het startsignaal werd de 1-0 al gescoord door de thuisploeg. Dit was even een mentale domper, maar we wisten 1 minuut later de gelijkmaker al weer op het bord te zetten. 1-1 door Arjen. Een aantal minuten later kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. En ook nu wisten we binnen enkele minuten deze achterstand weer gelijk te maken via Andries.

Ik kan geen exacte omschrijving geven van het verloop van de aanvallen, want er waren nog al wat doelpunten deze middag.

Na ongeveer 8 minuten spelen, was het dus al 2-2. Hierna volgde een periode dat we grip kregen op de wedstrijd. Dit kwam door dat we de bal lang in bezig hielden en zorgvuldig de momenten probeerde te kiezen om de diepe bal te geven. Dit werd helaas heel wat keren afgevlagd als buitenspel, waarbij ik mijn twijfels heb of het elke keer terecht was. Door de bal goed in de ploeg te houden, proefde we de frustratie bij de tegenstander. Dit resulteerde ook in een wat dubieuze spelsituaties, waar de arbiter moest ingrijpen. Na 15 minuten kwamen we op voorsprong door weer een doelpunt van Andries. De voorsprong werd in de 22e minuut nog verder uitgebreid naar 2-4 door weer een doelpunt van Arjen. Met deze stand gingen we ook de rust in.

In de rust werd duidelijk naar elkaar uitgesproken dat het belangrijk was om de score snel uit te breiden, zodat FC Bergen niet terug in hun spel kon komen. De eerste minuten van de tweede helft waren we weer even aan het zoeken naar het spel wat we voor rust ook speelden. Na een minuut of 10 spelen, wist Kevin met een kopbal de voorsprong verder uit te breiden naar 2-5. Na dit doelpunt werden de Bergenaren nog wat meer gefrustreerd, wat leidde tot een tweede gele kaart voor de linksback van de thuisclub. Dit gaf ons de kans om hoger druk te gaan zetten en op zoek te gaan naar meer doelpunten: 2-6 Andries, 2-7 Arjen, 2-8 Marnix, 2-9 Marnix, 2-10 René.

Bij de 2-8 kwam er het gevoel / idee op binnen de ploeg om zeker niet te verslappen en toch te proberen om de 10 te halen. Dit is uiteindelijk ook gelukt, wat toch altijd een lekker gevoel geeft. We kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd waarbij we onszelf complimenten mogen geven, maar ook zeker nog leerpunten kunnen noteren. We kunnen met dit vertrouwen goed de komende week aanvliegen, waarbij aanstaande dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Smerdiek op de planning staat en komende zaterdag het altijd lastige Stavenisse.