19-09-2020 Vrederust 1 – SPS 1

Vrederust 1 – SPS 1

Na lang wachten, veel oefenwedstrijden, en een ietwat tegenvallend bekerseizoen was het dan eindelijk zo ver. De start van de competitie stond voor de deur. De eerste wedstrijd was al gelijk een mooi affiche want de hoofdmacht van SPS ging de degen kruisen met het altijd lastige vrederust.

De beginfase verliep redelijk rommelig waarbij SPS voornamelijk de bal had, en vrederust geduldig afwachtte op een fout van SPS in de opbouw. Na vijf minuten ontstond er de eerste kans van de wedstrijd waarbij de keeper wist te redden op een schot van Maurice die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg. Wat volgde was een periode waarin SPS redelijk wat kansen en corners onbenut liet. Onder andere een shot van Kevin die eruit werd getikt door de keeper, een shot van Andries die gepareerd werd door de keeper en een uitbraak van Thijs die op het laatste moment nog geblokt werd door een speler van Vrederust.

Na een eerste helft met veel kansen was de ruststand 0-0. In de rust kwam Edwin het veld in voor Martijn. Nadat iedereen weer was bijgekomen ging SPS verder waar het gebleven was. De eerste kans was voor Thijs die zichzelf wegstuurde met een kopbal en vervolgens met zijn schot de keeper trof. Kort daarna steekt Thijs Maurice weg waarna hij de bal goed voorgaf op Swen die hem vervolgens afrondde; 0-1. Na het doelpunt verloor SPS even het initiatief in de wedstrijd en liet vrederust zich weer gelden. Na een gele kaart voor vrederust door een stevige tackel op Andries duurde het niet lang voordat ook vrederust van de nul af was. Na een klutsbal in de zestien van SPS kwam de bal bij een speler van vrederust terecht, die hem vervolgens met zijn hand meegaf aan zijn medespeler waarna de 1-1 gemaakt werd. Alhoewel iedereen van SPS inclusief de grensrechter zich ging beklagen bij de scheidsrechter mocht het doorpunt toch doorgang vinden. Door deze tegentreffer werd SPS wakker geschut en namen ze het initiatief weer in handen. Ook nu weer kreeg SPS goede mogelijkheden op de 1-2. Onder andere Maurice had twee goede kansen maar verzuimde om ze af te maken. Nadat Rene en Thijs gewisseld werden voor Arjen en Machiel, kon het slot offensief beginnen. Er was nog een verwarrend moment waarbij Kevin de bal vanaf de zestien op het doel schoot, en de bal in leek te gaan, maar de bal achter het doel terecht kwam. Terwijl SPS ervan overtuigd was dat het een doelpunt was, meende de tegenpartij uiteraard het tegenovergestelde. Nadat de scheidsrechter de netten ging controleren concludeerde hij dat er geen gat in zat, en gaf hij de zoveelste corner van de wedstrijd. Alhoewel SPS meer kansen had, duurde het alsnog tot in de uiterste slotfase voordat de verlossende treffer kwam. In de 88e minuut stuurde Edwin Andries weg, die hem vervolgens voorgaf waarbij weer Swen het eindstation was; 1-2.

Alhoewel het veldspel redelijk gelijk opging heeft vrederust nauwelijks grote kansen gecreëerd. Hierdoor was het een terechte overwinning, en gaan we met goede moed het volgende week tegen Welberg opnemen.