20-09-2022 SPS 1 – Smerdiek 1

Dinsdagavond stond de inhaalwedstrijd voor de beker op het programma tegen buurman Smerdiek. Een uitwedstrijd op eigen veld in Poortvliet, omdat het veld niet bespeelbaar was in Smerdiek. Beide teams waren al uitgeschakeld in de poule, dus stond alleen nog de eer op het programma. Derby’s wil je altijd winnen!

Vandaag een ander gezicht voor de groep. Bij afwezigheid van trainer Marc, neemt leider Justin de interim taken op zich. We begonnen in de volgende opstelling: Arnold op de goal, centraal Wilmer en Jelmar en op de backs de gebroeders Feijtel; Artjan en Maikel. Op het middenveld was er plek voor Kevin, René, Marnix en Walter. Voorin stonden de twee goalgetters van afgelopen weekend tegen FC Bergen; Andries en Arjen. De bank werd warm gehouden door Justin van der Slikke, Walter Otte en Jurgen.

In de eerste helft gebeurde er van beide kanten weinig. Er ontstonden weinig tot geen uitgespeelde aanvallen. De bal was met name op het middenveld veel te vinden. SPS had het betere van het spel, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal komt Smerdiek op 0-1. Een te korte vrije trap terug op keeper Arnold wordt afgestraft door de spits van Smerdiek.

Begin de 2e helft liep het even minder bij SPS. Smerdiek had het betere van het spel en SPS speelde te gehaast en kon er moeilijk uitkomen. Andries moest gewisseld worden vanwege hamstringklachten. Jurgen was zijn vervanger. Rond de 70e minuut wint Artjan een belangrijk duel, levert de bal in bij Walter. Die geeft het balletje breed op René die met veel ruimte en goede voorzet geeft en Marnix weet te bereiken. Marnix legt aan en schiet berispelijk binnen: 1-1. SPS doet er alles aan om deze wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Een kleine 10 minuten voor het einde van de wedstrijd komt de bal aan de linkerkant bij René. Die trekt naar binnen en laat 3 tot 4 man de hielen zien. Met een heerlijke poeier in de verre hoek zet hij SPS op voorsprong: 2-1. De laatste minuten van de wedstrijd komt SPS niet meer in gevaar en wint het ook zijn laatste bekerwedstrijd.

Komende zaterdag gaat het competitie seizoen beginnen. SPS start met een uitwedstrijd in en tegen Stavenisse. Een belangrijke eerste wedstrijd waar vol voor de winst gegaan zal worden.