22-4-2023 Goes 1 – SPS 1

Ondanks een redelijke wedstrijd werden de weinige foutjes door de thuisploeg vakkundig afgestraft. Tel daarbij een (waarschijnlijk onterecht) afgekeurd doelpunt van Arjen de Heer, waardoor het 0-1 zou zijn geworden en het wellicht wat makkelijker voetballen zou zijn geweest, plus dat de beleving in de eerste helft niet optimaal was en de 2-0 ruststand is verklaard.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en dat resulteerde binnen de minuut in de aansluitingstreffer. Nadat een inschattingsfoutje de 3-1 had ingeluid, verkleinde René de Groen met zijn tweede treffer de marge weer tot één. Helaas was dat binnen twee minuten weer tot twee vergroot door een dekkingsfout waarmee de “grootste” man van het veld ongehinderd kon voorgeven op een vrijstaande mede-aanvaller.

Toen in de 76e minuut de scheidsrechter een strafschop gaf op één van de vele aanvallen op aanvalsleider Arjen, werd pijnlijk duidelijk dat SPS nog steeds in de hoek van de klappen zit. Arjen miste voor de tweede achtereenvolgende week, maar omdat de keeper te vroeg bewoog, mocht deze worden overgenomen. Helaas besloot Walter Andriesse, die het overnam en vorige week nog wel middels een strafschop had gescoord, recht op de paal te mikken. Daarmee was het kruit van beide ploegen verschoten en moest met lege handen terug naar Poortvliet worden gereden.

(Punt van overpeinzing: waarom de laatste tijd in uitwedstrijden beter wordt gespeeld dan in thuismatches is tot nu toe een raadsel)

Foto 1: Thomas van Vossen

Foto 2: Maurice van der Slikke

Foto 3: Arjen de Heer kopt onberispelijk binnen, maar ziet de 0-1 afgekeurd worden door de scheidsrechter.

Foto 4: Justin van der Slikke

Foto 5: Wilmer de Jong

Foto 6: Marnix van der Slikke