24-09-2022 Stavenisse 1 – SPS 1

Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe seizoen. In en tegen Stavenisse werd, na een 1-1 ruststand, uiteindelijk de 2-3 zege over de streep getrokken. Doelpuntenmakers waren Arjen de Heer en daarna 2x Andries de Jong.

Wedstrijdverslag van Marnix van der Slikke:

Zaterdag 24-9 stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Stavenisse en

rond de klok van 14:30 floot de scheidrechter van dienst de wedstrijd in beweging.

In de beginfase kon SPS met redelijk goed voetbal Stavenisse direct onder druk zetten wat resulteerde in enkele kansen waarbij een voorsprong zeker niet had misstaan, snel scoren in dit soort wedstrijden is nu éénmaal van groot belang. Geheel tegen de verhouding in kwam Stavenisse toch op voorsprong uit een vrije trap. Voor SPS zaak om het achterover leunende Stavenisse met goed voetbal uit elkaar te spelen maar dit lukte zeker niet. SPS was niet bij machte het eigen spel te spelen en liet zich te gemakkelijk mee trekken in het trage en met vlagen vervelende spel van Stavenisse.

Na een half uur spelen kon SPS de stand weer gelijktrekken, Arjen werd in stelling gebracht en werkte de bal bekeken in het netje. Zonder veel spektakel werden de eerste 45 minuten vol gevoetbald en konden we aan de thee.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg gelijk aan de eerste helft waarbij SPS wel het betere voetbal op de mat kon leggen. Dit resulteerde er in dat SPS op voorsprong kwam en die ook vrij snel kon uitbreiden tot 1-3. Beide keren stond Andries op de goede plek om de mooie vooracties keurig af te ronden. Voor de supporters zullen alle ongeregeldheden, opstootjes etc. voor meer vermaak hebben gezorgd dan het voetbal maar dit hoort nu ook éénmaal bij deze derby.

In de 90e minuut werd door Stavenisse nog een vrije trap binnengeschoten maar SPS kwam niet meer in de problemen en kon zodoende de eerste 3 punten van het seizoen bijschrijven wat uiteindelijk het belangrijkste is.

Terug op SPS kon geproost worden op 9 mooie punten bij de senioren daar waar het 2e en 3e ook hun wedstrijd hadden gewonnen. Hulde.

Supporters bedankt en tot volgende week.