25-11-2023 SEOLTO 1 – SPS 1

Op een slecht (trainings)veld mét tribune en een hypermodern scorebord plus volautomatisch camerasysteem moest het Eerste het opnemen tegen het uit de 3e klasse gedegradeerde SEOLTO 1. Vooraf geen makkie, zeker gezien het feit dat de mannen van trainer Marc de Weerd nog niet helemaal goed in het vel zitten.

En dat was voor de vierde maal dit seizoen, in de acht wedstrijden die gevoetbald zijn, te merken. Genoemde wedstrijden werd er binnen het kwartier tegen een achterstand aangekeken, twee maal zelfs binnen de twee minuten. Nu dus ook, want al na 1.52 minuten kon het scorebord al gebruikt worden. Miscommunicatie in de defensie en keeper Richard Elenbaas kon de bal voor de eerste keer uit het net halen. In de 17e minuut wederom geen lijntje tussen de verdedigers betekende ook de 2-0…

Tot aan de rust was het spel niet goed, al was wellicht de bal ook aan de Zevenbergse kant al een keer over de lijn geweest, nadat Maurice van der Slikke de mogelijkheid had om deze zowat op de doellijn binnen te schieten. Nu raakte hij de bal minimaal, zodat de toegesnelde verdediger nog net voor de lijn (volgens de grensrechter en dus ook scheidsrechter) het leer kon wegschieten.

Na de rust een ander spelbeeld. Met veel strijd en passie probeerde SPS de achterstand ongedaan te maken, waarbij de thuisploeg naar achteren werd gedrukt. Helaas werden er, ondanks de noeste arbeid, weinig tot geen echte kansen gecreëerd, een beeld wat de laatste weken al vaker naar voren kwam. Zodoende wederom een nederlaag, en wederom een tegenstander die zich afvroeg waarom SPS zo weinig punten heeft…

Foto 1: Binnen twee minuten is het 1-0…

Foto 2: Justin van der Slikke

Foto 3: Scrimmage voor het SPS-doel

Foto 4: Doelpunt voor SPS of niet?

Foto 5: Jelmar Elenbaas

Foto 6: Kees de Jong