27-10-2018 SKNWK 1 – SPS 1

Afgelopen Zaterdag 27 Oktober stond de wedstrijd tegen S.K.N.W.K. op het programma.

Een tegenstander met wisselende resultaten en wij hadden na vorige week wat recht te zetten voor de supporters maar ook voor ons zelf.

Nog steeds hebben we nog een aantal jongens in de lappenmand zitten waaronder Ardjan, Wilmer en Kevin waardoor we vandaag beroep moesten doen op 4 jongens uit de jo19.

Om half 3 begonnen we met de volgende 11 spelers aan de wedstrijd.

Richard

Kees Jelmar Edwin Corstiaan

Ramon Jelmer Swen

Maurice L Marnix Rene

Op de bank zaten: Andries, Maurice vd S, Thomas

In het eerste Kwartier was het vooral S.K.N.W.K. wat vaak de bal had en moesten wij het op dat moment hebben van de fouten van de thuisploeg. Geleidelijk aan kwamen we wat beter in de wedstrijd maar halverwege de eerste helft helaas op een achterstand. De spits van S.K.N.W.K. schoot de bal van een meter of twintig prima in de hoek; 1-0. Daarna werd Jelmer in een kansrijke positie om te scoren flink gehinderd. Dit leverde dan ook een terechte gele kaart op voor de tegenstander. Uit de vrije trap die daarop volgde schoot Ramon de bal rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Nog voor rust kregen we de beste kans vd eerst helft; een corner van Rene werd er bij de eerste paal gemist en Edwin kon de bal bij de 2de paal vrij inschieten maar miste.

In de Rust haalde de trainer aan dat er voor ons wel degelijk kansen lagen om te voetballen en veel meer gebruik gemaakt moest worden van ons middenveld ipv direct alles diep op onze 3 voorwaartsen. Ook voerden we een wissel door; Andries kwam in het veld voor de verdienstelijk spelende Swen.

Eenmaal toen het fluitje ging was het SPS wat de klok sloeg en gingen de remmen los!

S.K.N.W.K wist het niet helemaal meer, was de bal nu wel buiten of niet…………? De bal bleef binnen en kwam bij Maurice L die de bal verwoesten? op de paal plantte. Daarna was het Corstiaan met een poeier van 20 meter vol op de Kruising maar nog steeds lag de bal nog niet achter het keepertje. Opnieuw was het Maurice L die zijn directe tegenstander de hielen liet zien en nu de keeper liet vissen. 1-1! We gingen door, we kregen vleugels en voetbalden uitstekend. Nog geen 3 minuten later hadden we de volgende achter de keeper liggen. Het was Maurice die de bal vanaf buiten de 16 op de lat knalde en Andries heel goed anticipeerde op de bal die terug het veld in kwam. 1-2! Voor Andries was dit zijn eerste Doelpunt ooit in SPS1.

Zo sta je dan van 1-0 achter in een paar minuten tijd 1-2 voor. Daarna was het S.K.N.W.K die wat meer lieten zien. Het was voor SPS meer tegenhouden en hopen op een mooie counter.

Deze kwam er ook; Marnix ontsnapte even aan iedereen z’n aandacht en kwam oog in oog met de keeper van S.K.N.W.K. maar miste. Thomas kwam nog in het veld voor Jelmar die wat last had van lichte pijntjes en Maurice vd S kwam in het veld voor de moe gestreden Rene. S.K.N.W.K. kreeg nog beste kansen op de 2-2 maar verzuimden deze te maken mede door het uitstekende keepers werk van Onze Beer Richard!!!

Vandaag hebben we als team gestreden. Het was geen makkelijke pot maar als je dan met 3 punten in de tas naar huis kan voelt dat zeker zo lekker. Op naar volgende week Hansweert thuis