28-09-2019 SPS1 – sc Stavenisse1

De tweede ronde van de competitie zit er weer op voor SPS 1. In deze ronde speelde onze mannen de eerste derby van het seizoen tegen Stavenisse. SPS nam de volgende 15 spelers met zich mee:
Marnix                 Kees

De Derby tegen Stavenisse is altijd een bijzondere, belangrijke en ook zeker een moeilijke wedstrijd voor onze rode strijders. SPS begint de wedstrijd goed en heeft bijna gelijk na aftrap de eerste kans van de wedstrijd. Jelmar geeft een lang paas op Ramon die hem vervolgens aflegt op Kevin. Kevin probeert het van een redelijke afstand en schiet net naast. Nog geen twee minuten kopt Jelmar de bal onderkant, volgens de supporters van SPS die recht achter het goal staan is het een duidelijk doelpunt. Echter wil de scheids en grensrechter er niks van weten en wordt er verder gespeeld. SPS is vele mate sterker dan Stavenisse en heeft de beste kansen, eigenlijk de enige kansen. Echter weet de thuis spelende ploeg maar niet te scoren. Tot dat daar in de 40ste minuut Maurice L bediend wordt door René en de 1-0 binnen schiet. De eerste echte kans van Stavenisse kwam net voor rust, het lukte de aanvaller van de tegenpartij om te schieten binnen de 16 meter. Gelukkig schoot hij de bal een goeie 2 meter naast. Net voor rust kreeg SPS nog een grote kans, De bal werd net voorlangs geschoten door Kevin. Zo blijft het dus 1-0 voor de thuis spelende ploeg.

Net als in de eerste helft begon SPS weer sterk, Andries kopt de bal op de lat uit een voorzet van Martijn. Nog geen minuut later werd Andries bediend door Swen met een prachtige steekbal en kan de 2-0 binnen schieten. Twee minuten later is Andries weer trefzeker voor de 3-0. Andries kreeg de bal aangespeeld en was hem voor een klein moment kwijt. Gelukkig herpakt hij zich en kan hij van buiten de 16 de bal heerlijk binnen krullen in de bovenhoek.

Halverwege de tweede kreeg Stavenisse het dan toch voor elkaar om een aanval op te zetten en deze kans te benutten. De aanvaller van de tegenpartij speelde de keeper uit en schoot de bal eenvoudig binnen. Stand 3-1. Dit gaf Stavenisse weer een beetje hoop, maar dit wel snel weggenomen toen René een steekbal op Andries gaf die vervolgens z’n 3e goal van de middag maakte. Stand 4-1. Uiteindelijk werd het nog 5-1 door een doelpunt van René die weg gestuurd werd door Marnix en 6-1 door een doelpunt van Swen.

SPS van vandaag heer en meester op het veld en pakt dus 6 punten uit 2 wedstrijden. Volgende week speelt het elftal van Peter van Poortvliet uit tegen Kruiningen. Zal het lukken om de 3 punten mee naar huis te nemen en zo de koppositie over te pakken? U leest het volgende week.