28-10-2023 SPS 1 – Stavenisse 1

Eindelijk, de eerste punten zijn binnen. Goed, het spel was niet erg goed en okay, er zijn problemen met het maken van doelpunten, maar eindelijk van de hatelijke nul af. Hopelijk is de weg naar boven ingeslagen en komt het linkerrijtje weer in zicht.

Stavenisse was gekomen om een punt uit het vuur te slepen en speelde ook zo. Veel mensen achter de bal, terugzakken en hopen op die ene counter om misschien wat meer mee terug te nemen. Zover kwam het uiteindelijk niet. Hoewel SPS, op zijn zachtst gezegd, niet groots speelde, kwamen de weinige kansen wel op het conto van de thuisploeg. Dat het uiteindelijk nog tot de “dying seconds” van wedstrijd moest duren, lag meer aan de afronding dan aan het gebrek aan kansen en kansjes.

Matchwinner werd uiteindelijk “good old” Leander Rijstenbil. Weer van stal gehaald bij het Derde vanwege het aantal blessures en gelijk zo’n grote rol spelen. Een voorzet van Kevin Uijl viel tussen de keeper en de verdedigers en de bal werd met alles behalve de voeten door Leander over de lijn gewerkt. De dolle vreugde na dit late doelpunt was dan ook wel te begrijpen.
Zoals gezegd is dit hopelijk de opmaat naar meer en komt het uiteindelijk nog goed. Zolang de supporters maar blijven steunen!


Foto 1: Maurice Lindhout in de mangel


Foto 2: Kees de Jong


Foto 3: Kevin Uijl


Foto 4: Maurice van der Slikke


Foto 5: Leander Rijstenbil; matchwinner


Foto 6: Justin van der Slikke