29-4-2023 SPS 1 – Wolfaartsdijk 1

SPS 1 – Wolfaartsdijk 1

Er zijn weer enige clichés voorbij gekomen na afloop van de wedstrijd, en dan voornamelijk dat de kampioen zijn eerste wedstrijd na het kampioenschap het wel goed zou vinden. Niets was echter minder waar: zij hadden nóg een doel om voor te strijden, namelijk ongeslagen kampioen worden. En dat was op het veld ook gewoon terug te vinden. Maar net als in de eerste wedstrijd, waar de oranjehemden in de laatste zeven minuten van de wedstrijd nog twee keer wisten te scoren dankzij SPS zelf en zodoende de drie punten in huis kon houden, had de kersverse kampioen het gewoon heel moeilijk. Kansen werden maar mondjesmaat gecreëerd, daar waar de thuisploeg zelf toch zeker een handvol kansen kreeg die er eigenlijk gewoon in hadden gemoeten.

Zij die de wedstrijd hebben gezien, zagen dat SPS wat moeite had om er goed in te komen, maar toen dat eenmaal het geval was, werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Vlak voor rust werd een hoekschop doorgekopt waarna de geheel vrijstaande Arjen de Heer vanaf vijf meter de bal zo kon inschieten en daarmee de ruststand bepaald.

Na rust eenzelfde beeld. Daar waar Wolfaartsdijk qua voetbal iets beter was, gaf de werklust van SPS uiteindelijk de doorslag. Verschillende kansen werden niet benut, zodat de ruststand uiteindelijk ook de eindstand werd. Zou een gelijkspel de verhoudingen beter hebben weergegeven? Ongetwijfeld. Maar dat was in de heenwedstrijd ook het geval. Dus beide ploegen hebben gekregen was ze toekwam.

Wolfaartsdijk: succes volgend seizoen in de 3e klas!


Foto 1: René de Groen


Foto 2: Dé uitblinker: Maurice van der Slikke


Foto 3: Artjan Feijtel


Foto 4: Jelmar Elenbaas


Foto 5: Een goede tweede uitblinker: Richard Elenbaas


Foto 6: Marnix van der Slikke