30-09-2023 Tholense Boys 1 – SPS 1

Afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de “grote broer” Tholense Boys, op sportpark De Bent. Na de vorige wedstrijd tegen DVO’60 was er wat goed te maken en gelukkig was het, ondanks de nederlaag, een stuk beter. Met dank aan en hulp van zowel het Tweede als het Derde, want weer een viertal potentiële basisspelers als geblesseerden langs de lijn, kon trainer Marc de Weerd proberen de geel-zwarten punten af te snoepen.

In de beginfase kon SPS, ondanks een klein overwicht voor de thuisclub, nog redelijk meekomen en dat resulteerde in de 18e minuut in de toch nog onverwachte voorsprong. Maurice Lindhout frommelde zich door de verdediging en verschalkte de keeper met een bekeken lob.
Tholen ging een tandje feller speelde en kreeg ook wat meer kansjes. Eén daarvan werd nog van de lijn gehaald door Wilmer de Jong, maar uiteindelijk was één van de vele hoekschoppen de verdediging toch te machtig in de 38e minuut. Twee minuten later lag, door onachtzaamheid, ook de 2-1 erin, wat zo bleef tot de rust.

Na de rust was Tholen beter en kreeg één van de, wederom vele, hoekschoppen na een kluts alsnog in het doel en was de eindstand in de 53e minuut bereikt. Lichtpuntje was dat Andries de Jong, na een jaar blessureleed, zijn rentree maakte. Ook ex-Eerste elftalspelers Edwin Andriesse en Leander Rijstenbil maakten hun rentree.

Foto 1: Justin van der Slikke

Foto 2: doelpunt (0-1) van Maurice Lindhout

Foto 3: Edwin Andriesse

Foto 4: Wilmer de Jong haalt een bal van de lijn

Foto 5: Kees de Jong

Foto 6: oudgediende Leander Rijstenbil

Foto 7: Kevin Uijl schiet op doel, keeper redt