31-08-2019 SPS1 – Welberg 1

Goedendag allemaal welkom bij de samenvatting van de eerste bekerwedstrijd van SPS 1. Zaterdag 31-08-2019 speelde SPS 1 tegen Welberg 1. SPS startte met de volgende 11 spelers:

Welberg begon de wedstrijd goed, er kwam veel druk van de bezoekende ploeg.
Hiervoor werden ze beloond met een vrije trap vroeg in de wedstrijd. Deze vrije trap werd echter zwak ingeschoten en was geen probleem voor de keeper van SPS. Na een kleine tien minuten spelen herpakte SPS zich en ontstond er een grote kans voor Ramon Voshol. Helaas stond de Keeper in de weg om deze kans te benutten. Er volgde een corner die Debutant Arnoud Hage mocht nemen. Arnoud zag dat de keeper niet goed opgesteld stond en probeerde het in één keer, de bal draait keurig in bij de tweede paal en het is na 10 minuten spelen 1-0 voor de thuisploeg.
Zo’n 5 minuten later kreeg de thuis ploeg weer een corner en weer nam Arnoud hem. Het was weer een indraaide corner, maar jammer voor Arnoud stond de keeper deze wel goed en kon hem net met z’n vinger toppen bij de tweede paal over tikken. Naar een goed half uur spelen begon probeerde Maurice Lindhout het maar eens met een actie. Maurice speelde zich eigen vrij aan de zijlijn en sneed naar binnen toe waar hij stuitte op een aantal verdedigers. Met een beetje geluk lukte het Maurice voorbij deze verdedigers te komen en de 2-0 binnen te schieten. SPS domineerde de rest van de eerste helft en creëerde kansen, maar kwam niet meer te scoren toe.

In de rust werd er gewisseld aan de kant van SPS, Jelmar Elenbaas kwam er in voor Arnout Hage en Marnix van der Slikke kwam er in voor René de groen.

Welberg, wat zich weinig heeft laten zien in de eerste helft, begon sterk aan de tweede helft. De aanval van de tegenpartij begon met een mooie crosspaas, echter leidde deze mooie paas tot niks omdat SPS goed stond te verdedigen. Kort hierna herpakte SPS zich weer en ging het veder met kansen creëren.
Naar een kwartiertje voetballen in de tweede helft wisselde Welberg 3 spelers tegelijk. Dit zorgde voor verse krachten en een energie boost voor de tegenpartij. Dit leidde meteen voor een doelpunt voor de uitspelende ploeg, gelukkig stond onze grensrechter goed op te letten en werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Kort hiernaar was daar weer Maurice met een goede actie die de pal keurig aflegt op Andries de Jong. Andries wordt overgelopen in de 16e en de scheidsrechter geeft een penalty. Marnix meld zich en gaat achter de bal staan, de keeper duikt de goede hoek in en stopt de penalty. Echter had de keeper de bal niet klem vast en kwam de bal voor de voeten van Swen Uijl terecht. Deze gaf de bal voor in het drukke 16 metergebied. De voorzet wordt binnen gelopen door een verdediger van Welberg. 3-0 E.D. Welberg.
De rest van de wedstrijd verliep rommelig aan beide kanten. Beide teams creëren nog een aantal kansen maar kwamen niet meer tot scoren toe. 3-0 is de eindstand van SPS1-Welberg1.