Zaterdag 3 november.
VVC ’68 JO13-1 –  SPS JO13-1G
Het weer wordt merkbaar kouder, maar het is nog geen tijd om kerstballen in Halsteren te halen. Wel voor voetballen. Dat betekent dat we er bij de eerste rotonde op de Steenbergseweg al af kunnen om vervolgens te parkeren bij het complex van VVC ’68. Op weg naar de kleedkamer sneden de SPS’ers het pad af om sneller bij de kleedkamer te zijn. Rudi probeerde ze eerst nog de regels van het goed fatsoen bij te brengen door ze na te roepen dat ze op het pad moeten blijven, maar zag bij nader inzien toch ook de hopeloze ligging van het treurig ogende groenstrookje in en sneed, na iets dat voor een struikje door moest gaan, ook direct een deel van de route naar de kleedkamer af. Zoals iedereen dat eigenlijk deed. Een goed ontwerp zou hier als eerste scoren. Is er geen (Intra)tuinarchitect in Halsteren? Of zijn die rond deze tijd al te druk met de Kerst?
Het veld waar SPS moest spelen, lag er beter bij dan het groenstrookje, maar echt fraai zag het er ook niet uit. De vraag wie, of beter gezegd, waar de mol is, is in Halsteren echter overbodig. Die lag verregend en wel langs de zijlijn. Adem zat er niet meer in. Maar om alleen deze mol de schuld te geven, gaat een beetje te ver. Er moeten meer mollen in Halsteren zijn.
Na een intensieve warming-up leken de meiden en jongens van SPS klaar voor de wedstrijd.
In een wedstrijd die snel op gang kwam, zou dat een voordeel kunnen zijn. Helaas niet voor SPS. Patrick werd al snel gepasseerd door de voorhoede van VVC ’68 en nadat hij twee minuten later nog een gevaarlijke corner wist te stoppen, lag de bal vier minuten later weer in het net: 2-0. Even leek het erop alsof VVC ’68 gelijk doorging voor de derde goal, maar dat wist SPS te voorkomen.
SPS kreeg in deze fase zelfs nog een paar kleine kansjes, maar het initiatief lag toch voornamelijk bij de ploeg uit Halsteren. Omdat SPS niet echt voor de goal kon komen, probeert Silvijn het met een schot van ver buiten de zestien meter, maar ook dit levert niks op. Het is voornamelijk Patrick die het in deze fase druk heeft met een aantal goede reddingen, waarbij hij op de lijn ook nog een keer hulp krijgt van Mike, die de bal, na 15 minuten gespeeld te hebben, net voor de doellijn weghaalt. Zeven minuten voor rust is het echter alsnog raak en scoort VVC ’68 zijn derde doelpunt.
Nadat twee gevaarlijke corners van VVC ’68,  waarbij de laatste onderkant lat raakt, zijn weggewerkt, herpakt SPS zich. Kees gaat via de zijlijn naar voren, maar wordt daar aangeraakt door een speler van VVC ’68. Olga neemt de vrije trap en schiet hem strak voor, waardoor Jeroen de bal goed aan kan nemen en scoort. Met een stand van 3-1 gaan ze de rust in.
Kort na rust heeft de thuisspelende ploeg nog een overwicht, waardoor ze verder weglopen, maar dan gaat SPS beter spelen. De bal bereikt steeds vaker Kees en Jeroen, die de achterstand iedere keer terug weten te brengen tot drie goals, zodat Rudi lange tijd vanaf de kant kan roepen: ‘nog maar drie goals!’. Dat wil zeggen, drie goals om gelijk te komen. Voor winst zouden er vier goals moeten vallen. Een strak genomen corner van Olga komt achter de keeper van Halsteren terecht, waardoor de achterstand weer naar drie goals gaat. Bij deze stand van 6-3 gaat Patrick na een actie, op de rand van de zestien meter, geblesseerd naar de grond. Omdat SPS geen verzorgende spullen bij de hand had, vraagt een speler van VVC ’68 dat aan hun achterban. De reactie vanaf de zijlijn: ‘Daar moeten ze zelf maar voor zorgen’. Om bij het voetbal te blijven: Een goede voorzet van een jeugdspeler wordt hopeloos naast gekopt door deze op wijze leeftijd zijnde persoon. Volgende keer maar niet meer opstellen.
Het spel wordt hervat en al snel wordt het 7-3, maar dan breekt Jeroen door en komt in de zestien meter vrij voor de keeper. Voordat hij uit kan halen, wordt hij echter naar de grond gewerkt. De bal wordt op de stip gelegd en Olga staat klaar om de penalty te nemen. De keeper duikt naar de goede hoek, maar komt uiteindelijk te kort om het schot, dat strak in de rechterhoek verdwijnt, te stoppen: 7-4.
In de slotfase speelt SPS beter dan VVC ’68, maar het is niet genoeg om nog tot winst te komen. De wedstrijd wordt afgesloten met een stand van 8-6 voor de thuisspelende ploeg. Maar als SPS de eerste helft met dezelfde inzet als de tweede helft had gespeeld en zeker het laatste gedeelte daarvan, had er meer ingezeten.

De lijnen op het veld waren niet alleen wit.