04-11-2023 Smerdiek 1 – SPS 1

Helaas lijkt het lek nog niet boven. Het zespuntenduel tegen Smerdiek, toch een opponent waarbij eigenlijk punten gehaald moeten worden om in het linkerrijtje te kunnen eindigen, eindigde in een sof. In de stromende regen, en onder toeziend oog van ex-SPS’er Jelmer Flikweert, werd een redelijk kansloze nederlaag geleden. Niet eens zozeer door de kracht van de thuisploeg, maar meer door de onmacht van de roodhemden zelf. Tel daarbij de twee “weggeefdoelpunten” en zelf weinig tot geen kansen gecreëerd te hebben, en wederom nul punten was de score.

Zelfs in de laatste fase van de wedstrijd, toen Smerdiek na een rode kaart maar met 10 man meer in het veld stond, werd slechts één echte, grote kans voorbereid. Helaas was het schot van Maurice Lindhout net niet hard genoeg en kon zijn inzet net op tijd van de lijn worden gekeerd door een verdediger.

Teleurstellende wedstrijd dus, en met slechts drie punten uit zes wedstrijden toch wel onder de maat. Hopelijk kan het tij nog op tijd worden gekeerd, gelukkig zijn daar nog genoeg wedstrijden voor. Dan zal echter wel het voetbal wat slimmer aangepakt moeten worden en weer worden teruggegrepen naar de manier zoals het in de voorbereiding/beker werd gespeeld. Want als je derdeklassers zoals Alliance en zeker VVC’68 het moeilijk kunt maken, moet dat ook met de vierdeklassers kunnen.


Foto 1: Wilmer de Jong


Foto 2: Andries de Jong


Foto 3: Walter Andriesse


Foto 4: Arnold Elenbaas


Foto 5: Justin van der Slikke


Foto 6: Jelmar Elenbaas