Tholense boys1 – SPS 1 07-09-2019

Goedendag allemaal welkom bij de samenvatting van de tweede bekerwedstrijd van SPS 1. Zaterdag 07-09-2019 speelde SPS uit tegen de Tholense Boys SPS nam de volgende 14 spelers met zich mee:
Marnix Kees

Tholense Boys die een week eerder met 2-3 won van VVC begon sterk aan de wedstrijd en zette veel druk naar voren. Dit loonde in een vroege corner voor Tholen, deze corner leidde uiteindelijk tot niks. Kort hierna volgende een gevaarlijke actie van de tegenpartij door het midden van het veld. Deze actie werd uiteindelijk naast geschoten door de aanvaller van Tholense boys.
Na klein kwartier spelen was daar de eerste kans van SPS, Kevin speelt zich eigen goed vrij aan de zijlijn en speelt de bal vervolgens af op Marnix. Marnix haalt uit, jammer genoeg gaat de bal net naast. De eerste 30 minuten kon Richard zijn goal schoon houden ondanks een aantal gevaarlijk doel pogingen van de tegen partij. Echter na een half uur spelen viel daar toch de 1-0. Door een dieptebal van de tegenpartij die ongelukkig tussen Richard en de verdediging in stuit. Kan de spits van Tholense boys de bal net over Richard heen tikken.

Achterin bij de tegen partij verliep niet alles even vlekkeloos. Kort na de 1-0 maakte de verdediging van Tholense boys een grote fout, jammer genoeg kan SPS geen gebruiken maken van de grote fout. Bij het naderen van de eerste helft en SPS krijgt een vrije trap op de helft van Tholen. De bal wordt voorgegeven en Ramon kan z’n hoofd er tegen zetten. Jammer genoeg kopt Ramon de bal net over. Kort hierna komt de tegenpartij gevaarlijk voor de goal SPS probeert de aanval tegen te houden. Dit lukt niet helemaal en de wordt uiteindelijk in de verre hoek binnen geschoten 2-0 voor de thuis spelende ploeg, dit is tevens ook de rust stand.

SPS komt sterk de rust uit en komt meer aan voetballen toe. De uitspelende ploeg krijg meer kansen maar komt nog niet tot scoren toe. Na ongeveer een half uur spelen geeft Martijn een steekbal op Marnix die vervolgens onderuit gehaald wordt in het 16 meter gebied. De scheidsrechter ziet hier echter geen overtreding in en geeft dan ook geen strafschop.
We naderen het laatste kwartier van de wedstrijd. De verdediging van SPS maak een foutje wat vervolgens gecorrigeerd word en de bal wordt lastig terug gespeeld op Richard. Deze pakte de bal uit instinct met de handen terwijl die buiten de 16 stond. De scheidsrechter geeft een vrije trap. De speler van Tholense boys krijgt het voor elkaar de bal over de muur te krullen en hem richting de boven hoek te sturen. Richard zit hier nog wel aan, maar kan niet voorkomen dat de bal het net raakt 3-0.
SPS komt nog bijna tot scoren toe door een goeie voorzet van Ramon op Arjen die de bal me een prachtige volley op het goal weet te krijgen. De keeper zit hier nog net aan en slaat de bal weg, deze bal komt voor de voeten van Ardjan terecht die dit niet zag aankomen en niet weet te scoren. En zo blijft de eindstand van Tholense boys – SPS 3-0