Verslag Heerenveen – Feyenoord

Eerst even de voorgeschiedenis…
Drie jaar geleden stonden we in Zuid-Frankrijk op een camping waar we een gezin uit Heerenveen hebben leren kennen… Zij (Hilda) werkte bij het zwembad, hij (Eddy) had een “doodnormaal” kantoorbaantje… De kinderen konden het ook goed met elkaar vinden, dus bleven we via de mail en facebook contact met elkaar houden, totdat er in augustus een bericht via facebook binnen kwam, dat Eddy een andere baan had, namelijk bij SC Heerenveen… Als loop/hersteltrainer. Dus alvast een voorzet gegeven, dat als de wedstrijd Heerenveen – Feyenoord gevoetbald zou worden, “we wel van de partij” zouden zijn.

1

Foto 1.

2

Foto 2.

“Natuurlijk” was hun reactie… In eerste instantie zouden we (of ik) op een koude woensdag avond in december gaan, naar de bekerwedstrijd, maar omdat deze ongunstig viel (i.v.m. ploegen) hebben we besloten om de reguliere competitie wedstrijd te gaan kijken (paasweekend).

Dus op zaterdag ochtend 30 maart richting Heerenveen… Natuurlijk eerst lekker bij gekletst, en rond half acht richting het Abe Lenstra stadion… Letterlijk op een steenworp afstand lopen. Vanuit de verte al wat foto’s gemaakt, en de kinderen uitgedost in voetbalkleding (van Heerenveen wel te verstaan) in de “fean-shop” (fan-shop). Een bal voor Casper, voor Sarina een mooie roze H’veen pet/cap en zelf een sjaal van de wedstrijd zelf gekocht, dus met de logo’s van beide clubs. Uiteindelijk snel nog een notitieblokje meegenomen want Eddy (die toch echt wel wordt herkend op straat) had kaarten geregeld, zodat we na de wedstrijd in de spelershome terecht konden (VIP arrangement).

3

Foto 3.

Over de uitslag zal ik niet  te veel woorden vuil maken, maar ik moet toegeven; Na bezoeken in de stadions van Vitesse, P.S.V., Utrecht, N.A.C. en Ajax, benadert het Abe Lenstra stadion toch het meeste de sfeer die je vindt in de Kuip. En wie zit er vlak voor ons? Epke Zonderland… Die schijnt dus ook regelmatig een wedstrijd van Heerenveen mee te pikken… Na afloop in de gezellige lounge van het spelershome, nog wat gedronken, handtekeningen verzameld en op de foto gegaan met onder meer Epke Zonderland, Van La Parra, Zomer en…. De vrouw wilde (heel) graag met Marco van Basten op de foto… en zo geschiedde…

4

Foto 4.

5

Foto 5.

Kortom, we hebben een leuke wedstrijd meegemaakt (ondanks de uitslag) zijn op de foto gegaan met B.N.’ers en hebben heerlijk bijgekletst met onze vrienden… En nu durf ik het ook wel toe te geven… Ik heb een zwak voor SC Heerenveen, Na Feyenoord (en S.P.S.) heb ik deze club ook een plek kunnen geven in m’n voetbalhart!

Robert