VVC 1 – SPS 1 3e ronde beker 14-09-2019

Goedendag allemaal welkom bij de samenvatting van de derde bekerwedstrijd van SPS 1. Zaterdag 14-09-2019 speelde SPS uit tegen de VVC, SPS nam de volgende 14 spelers met zich mee:
Marnix                 Kees

Dit is de derde en de laatste bekerwedstrijd in het bekerseizoen van SPS. De kans dat één van de teams door gaat in de beker is zeer klein, aangezien Tholense boys 6 punten heeft en tegen Welberg moet spelen die laatste staat in het beker klassement.

SPS begon sterk aan de wedstrijd, wat nog niet eerder is gebeurd dit seizoen. VVC komt wel een aantal keer voor de goal, maar is op één moment na niet heel gevaarlijk. Na zo’n 20 minuten spelen wordt VVC gevaarlijker en heeft dan ook een aantal doel pogingen. De gevaarlijkste was een afstand schot van zo’n meter over 20, gelukkig staat Richard goed te keepen en weet zo de poging te keren.

Na nog geen half uur spelen begaat René de Groen een overtreding rond de middellijn. René komt te laat aan bij zijn tegenstander en raakt hem ongelukkig. De scheidrechter roep René bij zich en geeft hem een directe rode kaart. Beide partijen vonden het zwaar bestraft, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. De vrije trap wordt voorgegeven en de bal wordt ingekopt. SPS staat na 30 minuten 1-0 achter en heeft nog maar 10 man op het veld staan.

Ongeveer 10 minuten na de 1-0 van VVC scoort SPS de gelijk maker. Ramon komt aan de bal en waagt een poging van ongeveer 25 á 30 meter. De valt precies over de keeper heen en zo staat het 1-1 dit is tevens de rust stand.

In de tweede helft werd het duidelijk dat SPS met 10 man niet was op wassen tegen de 11 man van VVC. Gelijk na rust kwam er ongelukkig doelpunt dat via de lat voor de voeten van de spits van VVC terecht kwam en deze heel eenvoudig binnen kon tikken. 2-1. Toen ging het opeens heel snel met de doelpunten, 5 minuten later stond het 3-1 uit een indraaiende corner. Het was een tijdje stil en SPS probeerde zich eigen te herpakken, maar werd de mond gesnoerd door de 4-1. Het werd uit eindelijk nog 6-1 voor VVC.